Istarski maslinari za svoja maslinova ulja dobivaju priznanja koja potvrđuju kvalitetu. Smotri i festivala je puno, a sa svakog neka medalja stiže u Istru.

maslinovo ulje

Istra je najbolja maslinarska regija, ne hvalimo se sami, tako govore svjetski vodiči. Naši maslinari ponosni su šampioni, vlasnici medalja s nacionalnih, ali i međunarodnih smotri. Prestižna priznanja stigla su ovih dana u Vodnjan.

Nagrade i priznanja dobrodošla su kod svakog maslinara, konačno to je kruna rada i truda u masliniku. Ipak, to zadovoljstvo košta. Financijski je vrlo teško pratiti svaku smotru, ali medalje i priznanja najbolja su reklama za ulje.

nagrade istarskim maslinarima

Istarsko ekstradjevičansko maslinovo ulje prepoznat je turistički proizvod. Dio turista i dolazi zbog titule najbolje maslinarske regije kako bi provjerili što mi to nudimo.

Maslinari koji šalju ulja na međunarodne smotre ključ su uspjeha istre kao najbolje maslinarske regije. Turisti dolaze kako bi probali naša ulja i vina i gastro specijalitete našega kraja. Ne nudimo mi samo sunce i more, imamo mi puno toga za pokazati.