Povodom održavanja tradicionalne akcije “Moj kažun – La mia casita” Grad Vodnjan – Dignano je 12. svibnja 2023. objavio Javni poziv za dodjelu bespovratne potpore za obnovu kažuna na svom području. Poziv je otvoren do 26. svibnja 2023. godine. Bespovratne potpore odobravaju se fizičkim ili pravnim osobama, a namjera je aktivno uključiti lokalno stanovništvo u akciju te obnoviti što veći broj kažuna.

Za tu namjenu Grad osigurava 2.650,00 EUR, a pojedinačna bespovratna potpora može iznositi najviše do 500,00 EUR po kažunu. Sredstva se ne mogu odobriti retroaktivno.

Zahtjev za dodjelu potpore dostavlja se na propisanom obrascu s popratnom dokumentacijom, poštom ili osobno u pisarnicu Grada. Uz zahtjev treba priložiti fotokopiju osobne iskaznice, fotokopiju vlasničkog lista parcele na kojoj se nalazi kažun, odnosno suglasnost vlasnika parcele, te najmanje 3 slike kažuna u digitalnom obliku. Kriteriji za dodjelu i visinu potpore su: lokacija, stupanj oštećenja i posebnost kažuna.

Zahtjev za prijavu na Javni poziv, kao i ostale informacije o projektu, dostupni su u pisarnici Grada, Trgovačka 2, 52215 Vodnjan te na internet stranicama www.vodnjan.hr.