Prošlog vikenda u Višnjanu Ana i Katarina Peršurić ponovno su slavile. Nakon londonskih trofeja, njihov Misal Blanc de blancs bio je šampionski pjenušac na četvrtom Međunarodnom festivalu pjenušaca, na domaćem trenu. Taj isti pjenušac od chardonnaya proizveden klasičnom metodom iz berbe 2016. proglašen je i najboljim među pjenušavim vinima na festivalu Vinske zvijezde u Zagrebu.

Na festivalu pak pjenušavih vina Glas of Bubbly u Londonu trofeje su osvojili Misal Royal iz 2016. i poluslatki ružičasti pjenušac Misal Rouge, a zlatnu medalju dobio je Misal Prestige iz 2018. Bravo za sestre. Prave su maherice. 

Sve je to kruna 30-godišnjeg rada njihove vinarije u Peršurići kraj Poreča koju su sestre naslijedile nakon smrti oca Đordana koji se u ovu priču upustio prije tri desetljeća. Sestre Peršurić posjetili smo za vrijeme pandemije kada su nam pokazale kako rade svoje nagrađivane pjenušce i što se sve krije iza njihova velikog uspjeha. Proizvode čak 12 etiketa, među kojima su primjerice Misal Prestige, Misal Rouge, Misal Royal i Misal Millenium te ostali.

Božićni blagdani i novogodišnji praznici idealno su vrijeme za vrhunske istarske pjenušce Misal. U narednim minutama pogledajte kako izgleda podrum iz kojega izlaze najbolji istarski pjenušci.