Ma oni su vam toliko veseli i šire dobro raspoloženje da jednostavno ne možete ostati ravnodušni. Gunjci Arkul iz Roča djeluju već 25 godina i njihova svirka diže veselje i dobru vibru. Dovoljno je s njima prošetati po Roču dok sviraju pun gas i sve će vam biti jasno. Gunjci Arkul djeluju u sklopu ročkog ŽKUD-a “Renato Pernić”.

Branko Pernić i njegovi gunjci zaštitnici su tradicije, kulture i baštine svoga kraja. Moderni gunjci danas donose svježinu tradiciji i osiguravaju dugovječnost ove jedinstvene glazbene tradicije. Romano Vivoda je najstariji član ovog sastava.

-Arkul je gudalo i tako smo si stavili ime. Prvi smo s gunjcima počeli ja i Branko Pernić za jedna susret u Draguću, a onda su se priključivali i ostali članovi. Sada nas je 10. Sviram  bajs. To je instrument koji je manji od kontrabasa, a veći od violončela. Samo u sjevernoj Istri se sope, objašnjava nam Vivoda dok nas Pernić upoznaje s ostatkom vesele družine. A kako sviraju pogledajte u nastavku. Dobro raspoloženje je zagarantirano.