Za stvaranje kvalitetnog proizvoda, potrebna je edukacija. Maslinari kao proizvođači moraju poznavati svoj proizvod i zato se sve više okreću edukacijama kako bi dosegli ciljeve kojima teže.

edukacija maslinara

Istarski maslinari dokazali su kako znaju napraviti kvalitetan proizvod, ali edukacija je nužna kako bi se pratili svjetski trendovi i najmodernije tehnologije. U Rovinju je održan tečaj za provjeru fiziološke sposobnosti kušača djevičanskih maslinovih ulja.

Svaki proizvođač treba znati sam ocijeniti svoje ulje i steći osnovna znanja koje su karakteristike njegovog ulja.

– Istarsko ekstradjevičansko maslinovo ulje je vrhunski proizvod i treba ga znati prezentirati i predstaviti gostu. Polaznici ovdje stječu i to znanje, a ujedno i sigurnost da mogu to što kvalitetnije odraditi kroz neke vođene degustacije u vlastitim kušaonama i oleotekama, kaže nam Bernardina Hlevnjak Pastrovicchio, voditeljica stručne službe udruge Agroturist iz Vodnjana.

Ovo je prvi i osnovni tečaj za provjeru fiziološke sposobnosti kušača djevičanskih maslinovih ulja, a namjenjen je svima koji se bave maslinovim uljem, od maslinara, uljara do potrošača i ljubitelja maslinovog ulja.