I ove godine bit će uručeni certifikati Proizvod hrvatskog seljaka na pulskoj centralnoj tržnici i to u subotu, 24. prosinca u 10:30 sat na 1. katu zgrade tržnice. Ovo je jedanaesto certificiranje proizvođača u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula.

– Certificiranje dodatno potvrđuje kupcima i posjetiteljima pulskih tržnica da doista ono što se jučer pobralo i proizvelo na njivama i gospodarstvima u okolici Pule i šire, danas možemo kupiti na pulskoj tržnici.  U akciju je uključeno ukupno 16 hrvatskih gradova s više od 600 obiteljskih gospodarstava na području Hrvatske, poručili su s pulske tržnice.

Cilj akcije certificiranja jest da se predstavi ne samo lokalni proizvođač, već i ono što pulski poljoprivrednici žele istaknuti – ozbiljno bavljenje poljoprivredom u kontroliranim uvjetima daje vrlo vrijedne proizvode i zdravstveno ispravnu hranu koja zaslužuje potpuno povjerenje potrošača.

Ove je godine certificiranju pristupilo 25 OPG-a i proizvođača hrane. Nositelji certifikata Proizvod hrvatskog seljaka za 2022. godinu jesu: OPG MALIŠEVIĆ, OPG PERUŠKO, OPG MIRKOVIĆ CAPAR, OPG BOŽIĆ, OPG LAGINJA, OPG PETROVIĆ, OPG PERUŠKO, OPG VIDULIN, STANCIJA KUMPARIČKA, OPG ĐOKIĆ, OPG BILIĆ, OPG ANTONČIĆ, OPG KADRIĆ, OPG ROHAČEK, OPG BRGIĆ, OPG DOBROVAC, OPG ŠIKIĆ, OPG DOBROVIĆ, OPG SMAILAGIĆ , OPG LAGANIS, OPG KOŠARA, OPG ZOHIL, zatim Obrt AGROPIN, OPG Fruti Bertoša i OPG Alen Kurelović.