Udisanje mikroklime iz košnice, miješanje domaćeg meda s ružmarinom, kaduljom, mentom i lavandom te spoj meda, peludi i propolisa. Može li zdravije? Teško. To je ono za što se zalažu na paleo farmi Remedy u okolici Poreča, tim više što upravo spoj meda, propolisa i peludi čini sportaše poletnijima i energičnijima. Ujedno, idealan je recept za jačanje imuniteta te je u početku bio stvoren baš za sportaše.

Sve smo to čuli u selu Radoši na OPG-u obitelji Kovač koja ima izletište i paleo farmu na kojoj možete vidjeti pčelinjak, koze, vijetnamske svinje i perad te kušati sve te njihove proizvode.  Ivan Kovač, koji se nekada uz rame s Linom Červarom bio u rukometnom klubu u Umagu, nam objašnjava da su on i supruga Branka pred mirovinu počeli s organiziranim pčelarskim turizmom.

– Osmislili smo ponudu koji nedostaje na ovom području. Pčelarski turizam je u začecima. No, mi smo spojili i med s ljekovitim biljem i tu smo dobili specifičan proizvod, veli nam Kovač. Više o Kovaču i Červaru te jačanju sportaša kroz pčelinje proizvode u nastavku priče.