Protekle nedjelje u organizaciji lokalnog kluba PŠRD“SARDELA“ iz Fažane održano je međunarodno natjecanje u ribolovu iz barke na području fažanskog kanala KUP Sardela.
Na natjecanje se prijavilo dvanaest ekipa, devet iz Istre i tri iz Slovenije. Od toga je jedna  bila muško- ženska ekipa iz Slovenije. Niti ove godine vrijeme nije pogodovalo natjecanju. Nakon vaganja ulova sačinjena je plasmanska lista prema količini i kvaliteti ulovljene ribe.

Prvo mjesto, zlatnu medalju i prijelazni pehar osvojila je ekipa SRD PLOMIN iz Plomina koju čine Elvis Bažon i Elvis Barak. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je ekipa ŠRD ZUBATAC iz Poreča koju čine Dalibor Čitar i Željko Velić, dok su treći bili Slovenci –  ekipa RPD PIRAN iz Pirana, odnosno Simon Oblak i Ivan Zeko. Regularnost natjecanja nadzirao je sudac Senahid Hukić. Nakon natjecanja ekipe su se podružile uz zajednički ručak. Natjecanje su financijski pomogle Općine Fažana i TZO Fažana, a dvije ulaznice za posjet nacionalnom parku Brijuni sponzorirala je JUNP Brijuni.