U Orbanićima kraj Žminja nalazi se obiteljska mljekara Latus. U proizvodnju je uključena cijela obitelj. Ukupno zapošljavaju oko dvadeset zaposlenika, što u proizvodnji, što po prodajnim punktovima diljem Istre. Osim miljeka vlastitih dvadesetak krava, otkupljuju milijeko od još dvanaestak kooperanata po Istri.
Prerađujemo dnevno od šest do osam tisuća litara, ovisno o godišnjem dobu. U proljeće ima najviše mlijeka, ljeti padne, zima je priča za sebe, ima neku sredinu – Sandi Orbanić, vlasnik mljekare Latus
Dio mlijeka koristi se u direktnoj prodaji dok se ostatak prerađuje, ovisno o potrebi te godišnjem dobu. Najveći udio mlijeka, više od šezdeset posto, koristi se za proizvodnju tvrdih sireva.
Njihov dugogodišnji rad na siru Veli Jože prepoznat je na desetim Danima hrvatskih sireva u Pleternici, gdje je proglašen šampionom. Između četrdeset i tri prijavljena sira žiri eksperata sa Zavoda za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu dodijelio mu je maksimalnih dvadesetih bodova.