Nakon godinu dana pauze, ponovno se organiziraju Dani otvorenih vrata agroturizma Istre, a manifestacija je danas najavljena i svečano otvorena u agroturizmu Sia u Guranu kraj Vodnjana. Istarski župan Boris Miletić kazao je tom prigodom kako ova manifestacija promovira tradiciju istarske kuhinje i seoskih domaćinstava, kao i istarske proizvode.

S otvorenja manifestacije

– Istra je danas sinonim vrhunske enogastronomije, a nema boljeg i autentičnijeg doživljaja od onog da se istarska jela degustiraju u nekom od naših agroturizama, rekao je župan podsjetivši da je Istarska županija osnovala AZRRI upravo s ciljem povezivanja javnog i privatnog sektora te implementacije projekta u ruralnom prostoru Istre. Naime, od samog osnutka, istarska tradicija, gastronomija i kultura predstavljaju temeljne vrijednosti, koje su međusobno povezane i integrirane te u konačnici dovode do glavnog cilja Agencije, a to je poboljšanje života u ruralnom prostoru Istre.

Agroturizam Ograde

Promotivne cijene za vikende u studenome

Direktor AZRRI-ja Igor Merlić istaknuo je da u ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje dvanaest agroturizama, koji otvaraju svoja vrata tijekom četiri vikenda u studenom, odnosno 6.-7., 13.-14., 20.-21- i 27.-28. studenog.

Agroturizam Stara štala

– Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavlja jedinstvenu enogastronomsku manifestaciju koja se kontinuirano, već jedanaestu godinu za redom organizira u agroturizmima diljem Istarske županije, istaknuo je Merlić.

Agroturizam Montižel

U sklopu 11. izdanja manifestacije DOVAI, bit će organiziran foto natječaj „Okusi. Doživi. Fotkaj!“ pod tematikom „ča je dobrega na mojemu pjatu“, putem kojega će najkreativnije fotografije biti nagrađene. Putem Facebook stranice manifestacije provodit će se nagradni natječaj u kojem će pratitelji stranice, ispunjavanjem zadanih uvjeta, biti nagrađeni besplatnim menijem za dvoje u određenom agroturizmu.

Ništa bez rezervacija

Sve informacije možete naći na web stranici dovai.eu, a mjesto u agroturizmu obavezno morate rezervirati.  Rezervacije vrše isključivo agroturizmi, a promotivna cijena menija iznosi 120,00 kuna. U njega je uključen aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert. Obavezne su rezervacije i za djecu od 2 do 18 godina.

Projekt „Dani otvorenih vrata agroturizama Istre“ zamišljen je u obliku manifestacije koja ima za cilj obogaćivanje turističke ponude i produženje turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava koja se bave agroturističkom djelatnošću, radi očuvanja i razvoja ruralnog područja Istre, valorizacije prirodne, kulturne i kulinarske baštine te oživljavanja tradicionalnog graditeljstva i zanatstva na istarskim agroturizmima.