Iz Poljoprivrednog odjela u Poreču, Veleučilišta u Rijeci izašli su mnogi vrhunski vinari. Tijekom školovanja vrlo je važna praktična nastava koje tamo ne nedostaje.

Obavljanje prakse na terenu vrlo je važno iz razloga što studenti na svim tim tehnološkim bazama mogu proći kroz različite teroare i uvjete i steći razna iskustva.

Obavljanje prakse na terenu vrlo je važno iz razloga što studenti na svim tim tehnološkim bazama mogu proći kroz različite teroare i uvjete i steći razna iskustva.

Nakon berbe grožđe se prevozi u podrum poljoprivrednog odjela gdje se obavlja vinifikacija iz tog grožđa. To je početak vinarske godine i tu započinje praksa iz kolegija vinarstvo.

Na Poljoprivrednom odjelu ističu veliku važnost suradnje s Poljoprivrednom školom te Institutom za poljoprivredu i turizam, čiji stručnjaci dolaze na Veleučilište kao vanjski suradnici kako bi studenti dobili što kvalitetniju izobrazbu tijekom školovanja i kako bi sutra bili spremni za tržište.

Povlačenje sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari glifosat, koja sadrže koformulant polietoksilirani lojev amin.