U Pčelarskom edukacijskom centru u Zagrebačkoj ulici u Puli otvoreni su 2. Dani pčela. Aktivnosti će potrajat do 31. ožujka, svakodnevno od 9 do 15 sati.

Uz grupa vrtićke i školske djece, u udruzi pčelara održati će se prigodna predavanja pa će tako epidemiologinja dr. Olga Dabović Rac, osnovnoškolcima govoriti o važnosti meda u svakodnevnoj prehrani, dok će u četvrtak 30. ožujka u 18 sati prof. Ivana Tlak Gajger sa Zavoda za biologiju i patologiju riba i pčela Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, govoriti o važnosti prehrane pčela. To će predavanje biti slobodno za sve zainteresirane.

Posjetitelji će u ovih nekoliko dana moći razgledati prigodnu izložbu fotografija, apisarij i pčelarsku opremu te se na zabavan i edukativan način upoznati s pčelama i pčelarstvom.

– Ove druge Dane pčela organiziramo u pravo vrijeme, u proljeće, kada se priroda budi, dani su sve topliji, sve cvijeta i pčele počinju oprašivati. Cilj ove manifestacije je upravo skrenuti pozornost javnosti na važnost pčela, njenu vrijednost u prirodi, ali i ugroženost, rekao je na otvorenju 2. Dana pčela novi predsjednik Udruge pčelara Pule Nediljko Landeka.

Posjetitelje će tijekom manifestacije moći razgledati prigodnu izložbu fotografija pčelara Bujštine s jednog od njihovih foto natječaja.