Da, Filip Raponja iz Krnice ima samo 16 godina i već je duboko u pčelarstvu. Ambiciozan, pun poleta ovaj učenik trećeg razreda Tehničke škole u Puli već neko vrijeme zaljubljen je u pčele i med. I baš zbog toga na obiteljskoj parceli u Krnici kraj crkve razvio je pravi mali biznis. Jer Filip nije samozatajan. On naveliko radi i već neko vrijeme ljeti prima turiste na degustacije. Njegov med ne samo što je odličan, nego je i lijepo upakiran, a kušaonica mu je prava mala kućica užitka.

Uz med, Filip radi i druge pčelinje proizvode i svijeće, a bavi se i apiterapijom. U svemu ga naravno podržavaju roditelji, no on većinom sve sam radi. Ljeti mu u pomoć s degustacijama uskače sestra, a tata stolar pomogao mu je izraditi kućicu za degustacije i prodaju. Svi ostali članovi obitelji tu su kad god Filipu treba. A kako i ne bi kada je tako vrijedan.

– Kada nešto voliš, ništa ti nije teško, kazao nam je vedri i nasmijani Filip. Kako izgleda njegovo pčelinje imanje u Krnici pogledajte u idućim minutama.