Zima u Istri posebno nam je draga zbog istarskih kobasica. Kada početkom prosinca počinju prašćine ili svinjokolja, svi jedva čekaju kušati kobasice. A odlične istarske kobasice možete kušati u Žminju kod Milana Udovičića. Njegov OPG pod nazivom Žminjski gušti radi već šest godina, a njegove kobasice redovito ubiru nagrade. Tako je nedavno njegova istarska kobasica proglašena šampionom na manifestaciji „Dani hrvatskih kobasica i salama”.

Isto tako najboljom salamom proglašena je njegova kosnica. A to je istarska salama koja se nekad po tradiciji radila u centralnoj Istri. Kako nam je objasnio rječiti Milan, smjesa za kobasice punila se u debelo svinjsko crijevo te se duže sušila. Sve do sezone košnje. Zbog toga se i nazvala kosnicom. Udovičić je ponovno želi revitalizirati i to mu uspijeva. U narednim minutama pogledajte kako izgleda njegova konoba u Žminju i što sve njegove vrijedne ruke rade. A za kušanje, morat ćete ipak krenuti smjer Žminja.