Kod pripreme poljoprivrednih alatki za ranoproljetne radove primijetili ste kako vam je slomljeno držalo od motike, kako bi bilo dobro nabaviti novi manigo za sikiru, a i rukohvat za kosir bi valjalo zamijeniti novim. Ako niste vični, nemate vremena i ne volite kupovno, najbolje posjetiti jednog od zanatlija. Ondje će vam domaći majstori ponuditi ordenje od najboljeg drva. Mi smo dvojicu posjetili u njihovim radionicama.

Prodaja na kućnom pragu, doma u radionicama i prigodnim prostorima omogućena je i njihovom OPG-ovima. Dolaze susjedi, namjernici, znanci, a robu za popravak donose i na samanj.

Naučili su od starih majstora kako pripraviti drvo za oper. Vrlo dobro znaju kako je pokle pune lune najbolje vrime, a angušt najbolji štajun.

Dio proizvodnje Milića i Marića je umjetnički, kreativniji, zanimljiviji, možda i isplativiji, naravno ako ga prodaju. Rade poljoprivredne alatke i potrepštine u minijaturnom obliku.

Pučki majstori zanatlije i poznavatelji drva za oper ne čekaju kad će tv serija, informativna emisija ili nogometna utakmica; vrijeme provode u radionicama na prodajnim mjestima ili u prirodi.