Dan joj počinje kao i svakoj majci. Pripremom djece za polazak u školu. A nakon toga najuzoritija seoska žena u Hrvatskoj ove godine Antonija Mrzlić Budak kreće u priču svog obiteljskog imanja u srcu Istre – Svetom Petru u Šumi. Kada su djeca otišla u školu, Antonija najprije kreće provjeriti sve suhomesnate proizvede koji se rade kod njih doma, od pršuta do salama. Riješi papirologiju i onda se dogovara sa suprugom gdje  taj dan treba najviše “zapeti”. 

-Ponekad je to u preradi, nekad u klaonici, nekad je to štala, nekad polje. Tamo gdje je najviše posla, tu se najviše radi. Ako nema nekog većeg posla, onda se posvetim našoj konobi Doma. Imamo puno rezervacija i puno detalja koje treba dogovoriti za grupe. Kada djeca dođu doma iz škole, pomognem što treba oko zadaće, a onda u 14 sati otvaram konobu u kojoj provedem većinu dana, sve do kasnih večernjih sati, opisuje nam Antonija svoj rad na imanju koje je već više puta bilo nagrađivano. Ona i suprug obrađuju 25 hektara zemlje, na farmi uzgajaju 200 svinja i 150 komada peradi te posjeduje klaonicu, pršutanu i prostoriju za preradu mesa. Uz to vode konobu i imaju svoju prodavaonicu delikatesa. 

– Ponekad 24 sata nije dovoljno, ali uz dobar timski rad sve je lakše, veli nam Antonija koja nam je pokazala njihovi obiteljsko imanje. Inače, Antonija je  titulu najuzoritije seoske žene odnijela na 22. izboru u Čakovcu, i to u konkurenciji od 17 žena iz 14 hrvatskih županija. Majka je troje djece, a školovala se u Americi i govori 4 strana jezika. Pogledajte kako izgleda njezin dan.