Prošli vikend počeli su Dani otvorenih vrata agroturizama u Istri, a tko nije stigao na svoju porciju fuži sa šugom, domaćih kobasica i ombola s kupusom i drugih tradicionalnih specijaliteta Istre, neka se požuri rezervirati neko od mjesta u 12 agroturizama koji imaju i ovaj vikend otvorena svoja vrata. Imat će tako i sve vikende do kraja studenoga u sklopu ove manifestacije, a rezervacije se primaju unaprijed jer se očekuju gužve. Kako nam je kazao Igor Merlić iz Agencije za ruralni razvoj Istre, koja organizira ovu manifestaciju kako bi dodatno privukla ljude u središnju Istru na dobru hranu, tokom studenog očekuje se pet tisuća ljudi u istarskim agroturizmima.

Domaćin otvorenja manifestacije bio je agroturizam Sia u Guranu kraj Vodnjana koji gaji tu tradiciju već godinama. Poznati su kao nagrađivani sirari, i to ovčjeg sira.
– Ja i suprug krenuli smo u tu priču kada smo bili mladi najprije sa farmom krava, pa smo ih zamijenili ovcama. Na našem domaćinstvu imamo sve domaće – povrće, kokoške, jaja, svinje, sir, pojašnjava nam Stana Cetina. Što nude oni, ali i ostali po promotivnoj cijeni jelovnika od 120 kuna po osobi možete pogledati na internetskoj stranici dovai.eu.