Otkako su preuzeli obiteljsko gospodarstvo braća Deklić su vinsku priču svoje obitelji podigli na viši nivo. Njihov rad je prepoznat i zato su dobili priznanje Dobar start od G.E.T. Reporta. Jako dobar početak mladih istarskih vinara.

Deklić

David i Dino Deklić iz Mekiši kraj Vižinade pozitivan su primjer mladih ljudi koji su svoj put pronašli u vinarstvu. Tim su putem krenuli od malih nogu, a u trenutku kada su bili spremni, preuzeli su cijelu proizvodnju.

Njihov otac preuzeo je vinariju od svoga oca kada je imao 18 godina, a sada prepustio je to njima. Ipak i djed i otac velika su podrška mladim vinarima.

Svaka nagrada i priznanje vjetar su u leđa svakom vinaru, pogotovo mladom. Dobar start, priznanje čiji je cilj pohvaliti vinarije koje su nedavno uvele ili planiraju uvesti turističku ponudu osvojili su za 2016.godinu. Time je pokazano kako je njihov rad primjećen što im daje poticaj da ustraju u svome radu.

DeklićU tijeku su radovi na degustacijskoj sali koja bi trebala otvoriti vrata ovog proljeća. Ona vinarima donosi promociju i prodaju vina na kućnom pragu.

A ono bez čega se danas ne može su poticaji, jer proizvodnja zahtjeva namoderniju tehnologiju kako bi se na tržište mogla plasirati vrhunska vina.

Ljubav prema lozi došla je s odgojem i tradicijom, a nastavlja se s trudom i radom. Uspjeh nije upitan jer Dino i David svoju su vinsku priču jako dobro započeli.

Više u prilogu….