Vinarija Radanović, obiteljska vinarija kojoj je na čelu najmlađi vinar upisan u registar hrvatskih vinara, i ove će godine ugostiti brojne pjesnike, ljubitelje pisane riječi i istarske kapljice na drugom Festivalu vina & poezije.

Pripreme za ovogodišnji Festival krenule su već u ožujku, točnije 18. ožujka kada je u Vinariji Radanović organizirana svojevrsna uvertira ususret Svjetskom danu pjesništva i Festivalu vina & poezije – spoj vinske kapljice i kreativne radionice. Na susretu su ujedno predstavljeni uvjeti natječaja za prikupljanje pjesama, koji je simbolično otvoren 21. ožujka na Svjetski dan pjesništva. Na natječaj, koji je trajao mjesec dana, do 21. travnja 2023. godine, pristiglo je pedesetak pjesama iz različitih krajeva Hrvatske.

Pred četveročlanim je žirijem sada veliki zadatak – pregledati i bodovati pristigle radove. Nakon što žiri obavi svoj posao, svi će zainteresirani moći poslušati zaprimljene poetske ostvaraje na Festivalu vina & poezije, koji će se održati u petak, 16. lipnja 2023. godine s
početkom u 19:30 sati u Vinariji Radanović, u mjestu Zovići. Program festivala obogatit će istarska kantautorica i akademska glumica Elis Lovrić, a nakon službenog programa slijedi zabava uz DJ-a Krizu.