Njihova priča započinje u prirodi, tamo ubiru glavne sastojke za svoje proizvode. Darove prirode zatim svojim znanjem i vještinama oplemene u proizvode vrhunske kvalitete. Tako započinje njihova priča za koju malo tko još nije čuo. Destilerija Aura u Istri nezaobilazno je mjesto na domaćoj gastro karti, njihovo gostoprimstvo i želja da prenesu strast i ljubav prema svom poslu nešto je što osvaja na prvu. Ekskluzivnu ponudu Aura proizvoda čini 25 vrsta rakija i likera od samoniklog bilja i divljeg voća, 4 vrste džina i 7 vrsta džemova.

Daša i Mišel Sirotić stoje iza brenda Aura

Destilerija Aura i proizvodi obitelji Sirotić osvajaju prva mjesta gotovo na svim međunarodnim natjecanjima na kojima se pojave. Zadnja velika priznanja u nizu stigla su za gin Karbun sa svjetskog natjecanja „Catad’Or World Spirits Awards u Čileu te za Gin Karbun Navy Strength i Gin Karbun Limited Sea Edition – oba su na natjecanju u Londonu dobila zlatnu medalju „Gin of the Year”.

Zlato u Španjolskoj i Parizu

Uz navedeno, njihov novi proizvod Fernet Amaro 78 osvojio je dvije zlatne medalje: „Paris Wine & Spirits Trophy 2022” i ”Mediterranean Awards 2022” u Španjolskoj. To ih zasigurno čini iznimno ponosnima jer se radi o novom proizvodu na tržište plasiranom prije samo nekoliko mjeseci. Fernet Amaro 78 u sebi krije 78 raznih sastojaka – bilja, voća i začina najkorištenijih u proizvodnji Destilerije Aura. Na natjecanju održanom u listopadu ‘Paris Wine & Spirits Trophy 2022’ još su tri Aurina proizvoda nagrađena zlatom: Karbun Sea Limited Edition, dok su gin Karbun i novi aperitivo Ora d’Oro – prvi hrvatski aperitivo – osvojili „grand gold” medalju. Destilerija Aura sada broji ukupno 39 zlatnih medalja s prestižnih svjetskih natjecanja.

Najveća satisfakcija je kada strast pretočena u obiteljski posao bude prepoznata na tržištu u kvaliteti proizvoda. Od samih početaka nastojimo biti drugačiji, originalni. Naša je priča započela u prirodi gdje i danas pronalazimo „ono najbolje”. Ove su medalje potvrda kontinuiteta kvalitete i neprestanog usavršavanja, izjavio je Mišel Sirotić, vlasnik tvrtke AurA proizvodi.

Poznati su po svojim lijepo uređenim suvenirnicama

Obiteljska tvrtka

Sirotić kaže kako se tajna destilerije krije se trudu i umijeću koje njeguju godinama. U poslu sudjeluje čitava obitelj, a svi dosadašnji uspjesi rezultat su neprestanog rada i ulaganja te kreiranja originalnih načina proizvodnje koje publika prepoznaje.

Mišel u destileriji

Na policama rustikalno, zanimljivo i dinamično antiknim komadima uređenog interijera Destilerije Aura posjetitelji, uz kušanje, imaju priliku vidjeti čitav proces proizvodnje – od fermentacije voća, destilacije, maceracije, odležavanja rakija, pa sve do punjenja, etiketiranja i pakiranja. Osim u Destileriji, njihove proizvode moguće je pronaći u 13 jedinstveno uređenih Aura shopova – po dva u Buzetu, Novigradu i Motovunu, te u Puli, Rijeci, Rovinju, Poreču, Humu, Grožnjanu, Vrbniku i Splitu. Ove zime pripremaju otvaranje još nekoliko shopova. Lokacije još ne žele odavati, već ih ostavljaju na iznenađenje svim ljubiteljima njihovih proizvoda.