U Grabarju pored Kutjeva održan je 17. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Izbor je održan na međunardoni dan seoskih žena koji se obilježava od 1995. godine, kada je u Pekingu, tijekom četvrte UN-ove Konferencije o ženama pokrenuta ideja o obilježavanju. 15. listopad se obilježava u Hrvatskoj od 2000. godine kada je započeo projekt Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Projekt je pokrenula prije sedamnaest godina Zagrebačka županija, a organizira ga Udruga Uzorne hrvatske seoske žene. Izbor promovira tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na selu.

Za titulu najuzornije natjecalo se petnaest kandidatkinja iz deset županija. Na izbor su došle i dvije kandidatkinje iz Istre. Olgica Škopac iz mjesta Principi pored Labina i Aleksandra Pekica iz sela Pekici pored Savičente.

Istarska predstavnica Aleksandra Pekica osvojila je titulu druge pratilje, Marina Dobošić iz Zagrebačke županije prva je pratilja, a titula Najuzornije hrvatske seoske žene ove je godine otišla u Karlovac.