Ovog vikenda u Svetvinčentu su proglašeni najbolji sirari i njihovi sirevi u sklopu 10. Festival sira. Šampion u kategoriji „sirevi“ je sirana Vesna Loborika s tvrdim kravljim sirom Rici, dok u kategoriji “ostali mliječni proizvodi” šampionska titula je dodijeljena Stancija Šantamarina za kravlju skutu.

Sirani Majcani iz Buzeta dodijeljena je zlatna medalja za „krem jogurt jagoda“ i „krem jogurt limun bazga” te srebrna medalja za „kravlju skutu“. Sirana Zlata OPG-a Šahdanović dobila je zlatnu medalju za tvrdi kravlji sir „domaći istarski sir“ i „kravlju skutu“ te srebrnu medalju za polutvrdi sir s tartufima. Sirana Orbanić primila je zlatnu medalja za „domaću skutu“, srebrnu za sir “domaći kravlji sir Poljanac” te brončanu za „domaći kravlji sir“.

OPG Macan dobio je srebrnu medalju za „tvrdi ovčji sir “ te brončanu za „tvrdi ovčji sir s tartufima“. Stanciji Šantamarina osim šampionske titule za kravlju skutu, dodijeljena je zlatna medalja za „domaći voćni jogurt jagoda“ i „polutvrdi kravlji sir“ te srebrna medalja za „domaći voćni jogurt borovnica“. Vesna Loborika osim šampionske titule za „tvrdi kravlji sir – Rici“, primila je zlatnu medalju za „maslac“, srebrnu za „tekući jogurt (kravlje mlijeko)“ i srebrna za „kozji sir Kozlić“.