U petak 07. srpnja kreće prvo ovosezonsko izdanje mnogima omiljenog Together in Friday tastinga, i to u novoj, izmijenjenoj varijanti. Friday tasting održat će se u Kašteliru od 19 do 21 sat ispred novootvorene trgovine “Butiga”, svakog petka tijekom srpnja i kolovoza. U tom terminu predstavit će se dva OPG-a čije ćete proizvode moći degustirati besplatno, a za kupnju će vam biti na raspolaganju u “Butigi”.

Ideja novog koncepta Friday tastinga je da se kroz njega predstavi više OPG-ova s područja Kaštelira i Labinaca, svakog petka ispred “Butige” po dva. Pa ćete ovog petka 07. srpnja uživati u izvrsnim maslinovim uljima Grebac Monte Formento te u odličnim vinima OPG-a Radoš. Ekstra djevičanska maslinova ulja Grebac dobila su dosad brojna priznanja i karakterizira ih vrhunska kakvoća. Vina Radoš također su iznimne kvalitete, nastala u vinariji u kojoj se već četvrta generacija obitelji bavi proizvodnjom vina.

Odlučite li se na kupnju nakon degustacije, ulja Grebac i vina Radoš moći ćete kupiti u “Butigi”, kao i proizvode drugih lokalnih OPG-ova. Jer riječ je o jedinstvenoj trgovini koja nudi najbolje od lokalnih proizvođača, a nastala je u suradnji s Poljoprivrednom udrugom Vitis kao produkt razvoja održivog turizma na koje se u kaštelirskom kraju stavlja glavni naglasak. Butiga svojom ponudom omogućuje svima da kupe zdrave i domaće proizvode kroz cijelu godinu, podržavajući na taj način lokalnu proizvodnju i održivost. Jedan od temelja funkcioniranja “Butige” je i “Zero kilometer” koncept koji podrazumijeva spoj zdrave hrane i društvene odgovornosti te smanjuje udaljenost između proizvođača i konzumenata s ciljem smanjenja negativnih efekata masovne proizvodnje te čuvanja prirode i bioraznolikosti. U “Butigi” su proizvodi već dostupni za prodaju po istim cijenama kao na kućnim pragovima OPG-ova, a svečano otvorenje trgovine bit će upriličeno u petak 14. srpnja 2023. u 19 sati.

Fotografije: Sebastijan Skoko