Rovinjska Antonja pobijedila je koronu i opet se održala na zadovoljstvo vinoljubaca i supoljubaca, naravno pod epidemiološkim uvjetima. U svojoj 31. godini donijela je nove šampione bijelog i crnog vina domaće te moderne proizvodnje. Ali i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Rovinjsko Selo bilo je domaćinom 31. Izložbi vina Rovinjštine, 19. Izložbi maslinovih ulja Rovinjštine te 8. Festivalu istarske supe. Ukupno je ocjenjeno 26 vina te 41 maslinovo ulje.

Najbolji vinari Rovinjštine

Najbolje moderno bijelo vino je malvazija vinarije Vivoda, a najbolje moderno crno vino je merlot vinarije Grota. Zlatne medalje u kategoriji modernih vina osvojili su Arno Saina, Viliam Lavižati te vinarija Herak & Smoljan, svi za malvaziju. U kategoriji tradicionalnih vina pobjedničko bijelo je malvazija Davida Buršića, a najbolje crno je kupaža terana, merlota i cabernet sauvignona Elvisa Prenca. Od maslinovih ulja u kategoriju ekstra djevičanskog maslinovog ulja svrstano je 38 uzoraka. Zlatnom medaljom nagrađena su 23 ulja, među kojima je šampionskom titulom nagrađeno miješano maslinovo ulje OPG-a Juraj Mastilović.

Priprema supe u mjesnom domu
Supa veseli ljude
Ponovno okupljanje u Rovinjskom Selu

U samom vrhu su i rošinjola Aleksandra Rajića te buža Francesce Dapiran. Srebrnom medaljom nagrađena su četiri maslinova ulja, dok su brončanom nagrađena tri ulja. A kakva je bila atmosfera nedavno u Rovinjskom Selu pogledajte u nastavku.