U ovotjednoj emisiji donosimo:

Nezaobilazna voćka na našim prostorima je smokva. Većinom je nalazimo u vinogradima i maslinicima, a sve češće se uzgaja i u plantažnom obliku. Razgovarali smo sa stručnjakom za voćarstvo Mediterana, dr.sc. Željkom Prgometom.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Franjul prerađuje  suhomesnate proizvode od svinjskog mesa na tradicionalan način. Kobasice, salamini i pršuti prepoznati su kao vrhunski proizvod, a Franjulima je to osiguralo mjesto u izboru za najbolji opg Zlata vrijedan, na kojem predstavljaju Istarsku županiju.

Posjetili smo stočni sajam i smotru domaćih životinja koji su održani u sklopu žminjske Bartulje.

Domaća web tržnica je projekt Instituta za poljoprivredu i turizam koji je završio prije šest mjeseci. Postavljeni su temelji, ali još uvijek je potrebno spojiti kupce i proizvođače. Nakon tjedna trešanja, meda i aromatičnog bilja, nastavljaju predstavljati proizvođače na pulskoj tržnici u Šijani, gdje će se sastajati svakog ponedjeljka i petka.