Istarski LAGovi potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Raspisivanje natječaja očekuje se u lipnju.

Istarskim LAGovima 35 milijuna kuna

Istarskim lokalnim akcijskim grupama dodijeljeno je 35 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Tim će se sredstvima moći financirati projekti OPGova i sveukupno poslovanje i operativni troškovi LAGova.

Projekti će se financirati u maksimalnom iznosu od 50 tisuća eura, a dokumentacija koja će biti potrebna za natječaj biti će ista kao i za mjere ruralnog razvoja na nacionalnom nivou.

Strategije svih istarskih lagova, južne, središnje, sjeverne i istočne istre dostupne su na njihovim službenim stranicama. U strategiji su definirana i pravila na temelju kojih će se bodovati natječaji.

 

Istarskim LAGovima 35 milijuna kuna

Zajedničku suradnju istarski će LAG-ovi realizirati kroz provođenje projekta “Domaće od malih nogu” s ciljem uvođenja lokalnih namirnica u vrtiće i škole.

Istarski poljoprivrednici moći će podizati nove trajne nasade, urediti i opremiti svoje degustacijske sale i pogone za preradu te kupiti novu opremu i mehanizaciju. Na natječaje LAGa, prijavljivat će se stanovništvo s njegovog područja, pa će biti lakše doći do sredstava. Lokalne akcijske grupe planiraju održati niz edukacija, kako bi što bolje pripremili lokalno stanovništvo na nadolazeće natječaje.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here