Sunčan dan ranog listopada. Bablje ljeto. Sve je tako lagano usporeno, sunce grije, ali ne prži. Taman za se zavući na neku terasu u prirodi i gledati kako lišće pada ili masline sazrevaju. Moguće da je ovo najljepši dio godine, i da narednih nekoliko dana treba iskoristiti vrijeme i u njemu uživati koliko god se može. Jer ovakvih dana na godina ima samo nekoliko. Srećom jedan od takvih dana iskoristila sam za obilazak malog obiteljskog vinskog hotela Relais and Wine San Tommaso, donosi blog Helloistria.

Riječ je o staroj kamenoj kući s vinskim podrumom i kušaonicom u Golašu nedaleko Bala. Otvorila ga je vinarska obitelj Debeljuh iz Rovinja – Janja i Boris Debeljuh sa svojom dvojicom sinova koji su zadnjih deset godina poznati u vinskim krugovima po svojim izvrsnim etiketama San Tommaso.

U Golašu, malom selu kraj Bala na Rovinjštini, imaju svoj podrum gdje su često organizirali vinske degustacije, a kako je posao s vinom postao sve zahtjevniji te su gosti tražili smještaj i hranu, odlučili su ga proširiti na turizam. Odluka je pala da to bude ove godine. I nisu oni prvi… Više na blogu Helloistria.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here